Польські авіалінії

В свідомості багатьох поляків та українців (як молодого, так і старшого поколінь) існують певні стереотипи щодо закордонних подорожей, мовляв, вони призначені переважно для багатіїв, адже лише останні можуть собі дозволити політ із напханою валізою на вікенд до Лондона, відпусту у Барселоні чи відпочинок на Майорці. Проте, це не так. Необхідні знання і досвід допоможуть організувати Вам омріяний виліт до країни Ваших мрій за дійсно помірними цінами, а з інформацією, наведеною нижче, з’ясуєте для себе, яким чином можна відвідати зарубіжну країну без шкоди для Вашого бюджету.

При організації будь-якого малобюджетного відпочинку незамінними будуть дві речі: транспорт і місце для ночівлі. Спочатку зосередимося на транспортних питаннях, а саме на дешевих польських авіалініях. Мало хто з поляків не чув про авіаквитки за ціною в 1 zl. А хто з українців не хотів би відвідати Європу за такою ціною? Можливо це лише спритний хід маркетологів? Чи дійсно можна подорожувати Європою за таку мізерну ціну?

Відповідь тут коротка – можна, якщо при цьому враховувати наступні нюанси чартерних рейсів:

  1. Кількість білетів за низькими цінами є обмеженою – на жаль, зазвичай, найдешевші авіаквитки можуть купити лише найспритніші.

  2. Співпраця із аеропортами віддаленими від головних міст – прикладів тут чимало: аеропорти Барселона-Гірона, Осло Рига і т.д. Як показує практика, часто за доїзд до такого аеропорту потрібно заплатити більше, ніж за сам квиток на літак. Проте, наприклад, з Польщі дуже легко зарезервувати дешевий авіапереліт до Осло лише за 4 zl в один кінець. Але доїзд до центру норвезької столиці обійдеться Вам як мінімум в 140 koron (близько 75 zl).

  3. Відсутність під час чартерних рейсів такого сервісу як обіди і напої – у традиційних авіаперевезеннях на коротких відстанях отримаємо як мінімум бутерброд і напій, а при тривалішому польоті – і теплий обід. В низькобюджетних авіаперевезеннях обід можна собі замовити самому.

  4. Скорочений час стоянки в аеропортах та зменшена кількість обслуговуючого персоналу – одним словом, мінімізація витрат коштів авіакомпанії.

  5. Додаткові оплати за багаж – зазвичай, в ціну включено лише підручний багаж (до 15 кг), а за додатковий багаж необхідно вже здійснити доплату.

  6. «Магазин у повітрі» – парфуми, запальнички, іграшки та ін. продається на борту літака із величезною націнкою, тому такі речі коштують дорого. Під час, навіть, найдешевших авіаподорожей Ви матимете можливість також купити електронні цигарки (адже на борту літака тютюнопаління звичайно ж є забороненим).

  7. Реєстрація он-лайн, друк квитка, купівля додаткових послуг – всі ці маніпуляції виконує клієнт самостійно, чим значно зменшує свої витрати, проте, і відповідальність за правильність оформлення квитка цілковито перекладається на нього. У випадку проблем єдиним способом комунікації з перевізником виступатиме інфолінія, а з’єднання з авіакомпанією в такий спосіб є досить дорогим.

  8. Велика кількість пасажирських місць в літаку – а відповідно і менший комфорт подорожі. Хто хоча б один раз літав літаками авіакомпанії «Ryanairem», той знає, про що іде мова. Також малий простір для ніг. Звичайно, що це є не найзручнішим способом подорожування, проте ціна зазвичай цей недолік повністю компенсує.

  9. Різні додаткові послуги – резервування готелів, замовлення авто на прокат, страхування під час подорожі, додатковий простір для ніг і т.д. – підлягають додатковій оплаті.

 Польські міста, воєводства, регіони дуже часто самі доплачують авіаперевізникам різницю в ціні квитків на чартерні рейси  з метою подальшого обслуговування перельотів до даного місця адже це дозволяє динамічно розвивати туристичний рух того чи іншого міста та й усю його інфраструктуру, яка базується на цьому. Вище описано лише найосновніші способи, за допомогою яких отримуються прибутки з дешевих авіаперевезень.

Також необхідно пам’ятати, що головними найдешевшими авіаперевізники в Європі є авіакомпанії такі як «Ryanair», «Wizzair», «Norwegian», «Easyjet». Це з ними ми, зазвичай, можемо дешево відкривати для себе Європу. Проте, необхідно завжди бути готовими до вильоту з аеропорту віддаленого від центра міста (а це тягне додаткові кошти на доїзд до такого аеропорту) виключно в конкретні дні та з підручним багажем.

Про купіллю білета необхідно потурбуватися заздалегідь, а саме приблизно за 2 – 3 місяці перед запланованою датою вильоту. Також пам’ятаємо, що потрібно уникати посередників. Білети безпосередньо купуємо на сторінці конкретної авіакомпанії. Незамінними при пошуку дешевих авіаквитків є наступні пошукові сайти:

1) www.tripsta.pl

2)www.skyscanner.pl

Проте, ще раз потрібно зазначити, що цих два сайти створені виключно для пошуку найдешевших цін на авіаквитки, а не для резервування таких квитків.

І наостанок, потрібно завжди пам’ятати, що не на комфорт такої подорожі потрібно ставити головний акцент, а на те, що дешеві авіаперевезення дадуть нам можливість познайомитись із Європою за дійсно помірними цінами, з чого гріх не скористатись коли ви є власниками Карти Поляка або дійсної шенгенської візи!

Передрук інформації, що розміщена на сайті Polonia-Consulting, без згоди адміністрації суворо заборонено!

4973bd66-85c3-49b3-a6a4-2c1ea31bea63