Воз’єднання сім’ї в Польщі

Lovely family sitting together on the bed

Воз’єднання сім’ї в Польщі можливе коли один із подружжя проживає в Польщі на основі дозволу на постійне проживання, тобто володіє Картою побиту (оригінальна назва Karta Pobytu), а другий проживає поза територією Польщі. Так чоловік чи дружина іноземця(ки), котрий(а) проживає у Польщі на підставі дозволу на постійне перебування (і виданої на його основі Karty Pobytu) може отримати в Польщі дозвіл на тимчасове проживання з метою возз’єднання зі своєю родиною, тобто з чоловіком чи дружиною, а у випадку дитини з метою об’єднання із своїми батьками або одним із батьків.

Щоб другий із подружжя міг легалізувати своє перебування у Польщі на підставі об’єднання сім’ї, їх свідоцтво про шлюб має бути визнане дійсним згідно польського законодавства, а це означає, що якщо шлюб був укладений за кордоном, то видане там свідоцтво про шлюб потрібно зареєструвати в польській установі реєстрації актів цивільного стану (оригінальна назва Urząd stanu cywilnego).

Щоб легалізувати перебування дитини у Польщі на підставі обєднання сім’ї, свідоцтво про народження дитини шлюб має бути визнане дійсним згідно польського законодавства, а це означає, що якщо дитина народилась за кордоном, то видане там свідоцтво про народження потрібно зареєструвати в польській установі реєстрації актів цивільного стану (оригінальна назва Urząd stanu cywilnego).

Для реєстрації іноземних свідоцтв про народження чи шлюб в польській установі реєстрації актів цивільного стану потрібно іх перекласти в присяжного перекладача, заповнити відповідну заюву а також оплатити скарбовий збір згідно тарифів польського РАЦСу.

Якщо у Вас проблеми з оформленням Карти побиту чи Карти тимчасового побиту, то ми пропонуємо Вам повний юридичний супровід в цій справі за доступними цінами.

Agencja Pracy Tymczasowej WORKSOL ul. Warszawska 36, 63-600 Kępno NIP 6191944889 wpis do rej. agencji zatrudnienia 6076
КАДРОВЕ АГЕНТСТВО WORKSOL вул. Варшавська 36, м. Кемпно Великопольське воєводство, 63-600 Польща
skype: worksol-dunaj
e-mail: wdunaj@worksol.pl
+48 888 577 286 Heyah
Василь Дунай (питання легалізації перебування іноземців в Польщі).