Розроблено мобільний додаток, який показує черги на польських пунктах пропуску

Польські митники підготували безкоштовний додаток для мобільних пристроїв, який буде корисним для людей, які перетинають кордон, особливо водіїв вантажівок, що перетинатимуть східні кордони Польщі, про це повідомляє міський портал “Твое місто”.

Як повідомив прес-секретар Митної Палати у Білостоці Матей Чарнецький, додаток під назвою “Granica”  надає інформацію про поточну ситуацію на польських прикордонних переходах з Україною Росією та Білоруссю. Зокрема, використовуючи додаток можна дізнатися довжину черг та середній час очікування, повідомляє видання wirtualnemedia.pl.

“Це дасть можливість водіям обрати найбільш зручне місце для перетину кордону – як для вантажних, так і для пасажирських перевезень”, – сказав Чарнецький.

Додаток “Granica”  розроблений для мобільних пристроїв з найбільш популярними операційними системами. Його безкоштовно можна завантажити на Google Play, в App Store і Windows Store. Додаток може працювати на шести мовах: польською, англійською, українською, російською, білоруською та німецькою мовами.

Окрім того, додаток “Granica”  також надає можливість прогнозувати час очікування та довжину черги протягом наступного тижня. Такі дані будуть вираховуватися на основі архівних даних щодо довжини черги в попередніх роках.

На польських пунктах пропуску вже роздали близько 100 тисяч листівок, в яких громадян інформують про нову можливість, та заохочують до використання додатку.

Джерело: міський портал “Твое місто”