Національна віза для родичів власника Карти Поляка

Власники Карти Поляка (КП) мають право отримувати безкоштовну національну візу до Польщі категорії D з терміном перебування 365 днів та необмеженою кількістю в’їздів і виїздів.

Особи, які мають національну візу, позначеною у паспорті літерою D, можуть переміщатися по території держав Шенгенської зони до 3-х місяців протягом 6-ти місяців, якщо вони дотримаються наступних вимог, необхідних для в’їзду на територію держав Шенгенської зони:

– мають дійсний виїзний документ;

– мають страхування, що охоплює весь термін запланованого перебування і діє у країнах Шенгенської зони;

– зможуть обґрунтувати мету поїздки та умови запланованого перебування, мають достатні засоби для існування під час запланованого перебування і для повернення до країни свого походження або на транзит до третьої країни, до якої ця особа має гарантований в’їзд, або якщо такі особи в стані легально отримати вищезазначені кошти;

– їх дані не фігурують у Шенгенській інформаційній системі в цілях відмови у в’їзді;

– вони не вважаються особами, які можуть порушити громадський порядок, створити загрозу національній безпеці або міжнародним відносинам.

“Правило першого в’їзду”. Перший в’їзд за Польською національною візою категорії D має бути здійснений лише на територію Республіки Польща, яка власне і видала таку візу. В іншому випадку польське консульство вподальшому може більше не видати  візи даної категорії, оскільки її використання проходило з ціллю, відмінною від зазначеної в анкеті та в категорії виданої візи.

Кожен член сімї власника КП (чоловік або дружина, діти та батьки) також може безкоштовно отримати польську національну візу категорії D на основі КП з терміном перебування 90 (буває і 200) днів. Національна польська віза категорії D є безкоштовною, як для власника КП, так і для членів його родини.

Для отримання польської національної візи категорії D по КП власнику карти необхідно подати наступні документи:

  • закордонний паспорт  та його копія;

  • фотографія встановленого зразка;

  • внутрішній паспорт громадянина України та його копія (1-2 сторінки, а також сторінка з місцем приписки);

  • ідентифікаційний код та його копія;

  • КП та її копія;

  • анкета на візу, заповнена друкованим способом та зареєстрована онлайн (якщо подаєте у консульство).

Родичеві власника КП  для отримання візи візи категорії D по КП чоловіка/дружини чи дитини/батьків потрібно подати наступні документи:

  • закордонний паспорт та його копія ;

  • фотографія встановленого зразка;

  • внутрішній паспорт громадянина України та його копія (1-2 сторінки, а також сторінка з місцем приписки);

  • ідентифікаційний код та його копія;

  • страховий поліс;

  • копія та оригінал КП;

  • документ, що підтверджує родинний зв’язок з власником КП, оригінал та копія (свідоцтво про одруження або свідоцтво про народження);

  • письмове прохання власника КП про надання візи родичу, в якому потрібно вказати причину, чому ви просите про видачу національної польської візи;

  • анкета на візу, заповнена друкованим способом та зареєстрована онлайн (якщо подаєте у консульство).

Деякі нюанси щодо отримання:

  • Подавати документи  по КП родича потрібно обов’язково разом з власником КП.

  • Родичу власника КП відкриють візу, термін дії якої не може бути більшим ніж термін дії візи власника КП. Тобто найкращим варіантом є подання документів разом як власнику КП та і його родичу (-ам). В такому випадку, всім відкриють річні візи.

  • Попередня реєстрація у консульстві, а також у візових центрах, на подачу документів для відкриття національної візи для власника КП та його родини, є необов’язковою.

Джерело: www.lwow.msz.gov.pl

Be the first to comment

Leave a Reply