Правила вступу до ВНЗ Польщі для осіб польського походження

   Особи польського походження мають можливість ознайомитися з правилами та умовами вступу до польських вищих навчальних закладів зі стипендією Міністерства науки і вищої освіти на 2017–2018  навчальний рік.

   Особи польського походження можуть подавати документи на стипендію від Міністерства науки і вищої освіти на навчання польською мовою за наступними кваліфікаційними рівнями:

  1. Навчання першого рівня (професійне) – бакалаврат.
  2. Повна магістерська вища освіта.
  3. Навчання другого рівня – магістратура для найкращих випускників після закінчення бакалаврату в країні проживання.
  4. Так зване комбіноване навчання, тобто проходження частини навчання (протягом одного чи двох семестрів) у Польщі (передусім для студентів польської філології, які навчаються за кордоном).
  5. Навчання третього рівня – в аспірантурі.
  6. Післядипломна освіта (наукові та докторські стажування).

     Передумова для прийому й розгляду заявки на всіх рівнях освіти в Польщі – польське походження кандидата. Власники Карти поляка не зобов’язані документувати польське походження. Стипендія надається на кожен рік навчання, але не довше, ніж тривалість відповідного освітнього рівня.

Детальну інформацію можна дізнатися за посиланням: ZASADY. TRYB I ZAKRES REKRUTACJI OSÓB POLSKIEGO POCHODZENIA (NARODOWOŚCI POLSKIEJ) Z PAŃSTW EUROPY ŚRODKOWO-WSCHODNIEJ. AZERBEJDŻANU. GRUZJI. KAZACHSTANU. TURKMENISTANU. UZBEKISTANU NA KSZTAŁCENIE W POLSCE ZE STYPENDIUM MINISTRA NAUKI I SZKOLNICTWA WYŻSZEGO

Джерело інформації: Монітор Волиньськийwww.msz.gov.pl