Суди у справах щодо авто на іноземній реєстрації приймають рішення переважно на користь митників.

Власників “евроблях” штрафують за перевищення терміну перебування транспортного засобу іноземної реєстрації на митній території України. Про це  повідомляє прес-служба ДФС у Волинській області.

Власники автомобілів на іноземній реєстрації, що в’їхали на територію України в режимі «транзит» допускають правопорушення, перевищуючи термін доставки транспортного засобу більше, ніж на десять днів відповідно до ст. 470 МКУ (недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів, видача їх без дозволу органу доходів і зборів або втрата).

Представники ДФС складають адмінпротоколи на непунктуальних власників транзитного авто і у судовому порядку стягують 8,5 тисяч гривень.

У першому кварталі цього року їх було запроваджено майже 1500, що складає 85% випадків порушення громадянами митного законодавства України.

Лише 33 протоколи було оскаржено у суді. У судових спорах громадяни найчастіше вимагають визнати ремонт транзитного транспортного засобу в зв’язку з його поломкою обставиною непереборної сили, а відтак – просять суд звільнити їх від відповідальності у вигляді штрафу.

Судами першої, апеляційної та касаційної інстанцій винесено усього 68 рішень у таких справах. З них 53 рішення – на користь митників.

Згідно більшості рішень суідв, ремонт транспортного засобу у зв’язку з його поломкою не є аварією чи обставиною непереборної сили у розумінні статті 192 Митного Кодексу України.

Джерело: газета Закон і Бізнес

 

Можливо Вас чи Ваших близьких зацікавлять наші довідники:

1) Довідник “Усе про карту поляка. Зміни 2018” для тих хто тільки готується отримати Карту поляка;
2) Юридичний порадник “Карта постійного перебування в Польщі” – для власників Карт поляка та осіб польського походження,  що бажають поселитися в Польщі та отримати Kartu Stałego Pobytu;
3) “Довідник для отримання польського громадянства” – для власників Карт поляка, які хочуть отримати польське громадянство за спрощеною процедурою (через Воєводу), а також для тих, хто хоче отримати польське громадянство перебуваючи на Україні (за посередництвом польського консула). Окрім цього, у довіднику в подробицях описано як отримати польське громадянство через Президента.

Стаття була корисною? – тоді поширюй її серед своїх друзів.

 Копіювання і передрук інформації, що розміщена на сайті Polonia-Consulting, без згоди адміністрації суворо заборонено!