300 злотих для дітей – нова програма польського уряду “Dobry start”

Цього року уряд Польщі запускає нову програму «Dobry start», згідно якої кожна дитина щорічно отримуватиме 300 злотих фінансової допомоги для закупівлі шкільного інвентарю. Допомога виплачуватиметься починаючи з першого класу початкової школи і аж до досягнення учнем 20 років (діти інваліди отримуватимуть допомогу до досягнення 24 років). Щоб отримати гроші, батьки повинні звернутися до управління міста чи гміни за місцем їхнього проживання або надіслати заяву поштою.

Цієї пятниці – 01.06.2018 р. прем’єр-міністр Матеуш Моравецький підписав відповідне розпорядження. Платіж у розмірі 300 злотих буде здійснюватися щорічно, у формі одноразової грошової виплати. Програма розпочнеться цього року та охоплюватиме усіх учнів, які розпочинають навчальний рік 2018-2019.

Так як і в випадку програми  Rodzina 500 plus, батьки можуть подаватити запити на отримання допомоги за програмою «Dobry start» з 1 липня – в електронному вигляді, а з 1 серпня – традиційним шляхом.

Якщо заява була заповнена правильно, виплата вказаної допомоги повинна наступити не пізніше ніж до кінця вересня.

Закладений кошторис на реалізацію програми це 1,44 млрд. злотих на рік, тобто більше 16 млрд. злотих за десять років.

Даною допомогою зможуть скористатися також і іноземці.

Стаття була корисною? – тоді поширюй її серед своїх друзів 

 Копіювання і передрук інформації, що розміщена на сайті Polonia-Consulting, без згоди адміністрації суворо заборонено!

 

Також рекомендуємо ознайомитися з нашими довідниками:

1) Довідник “Усе про карту поляка. Зміни 2018” для тих хто тільки готується отримати Карту поляка;
2) Юридичний порадник “Карта постійного перебування в Польщі” – для власників Карт поляка та осіб польського походження,  що бажають поселитися в Польщі та отримати Kartu Stałego Pobytu;
3) “Довідник для отримання польського громадянства” – для власників Карт поляка, які хочуть отримати польське громадянство за спрощеною процедурою (через Воєводу), а також для тих хто хоче отримати польське громадянство перебуваючи на Україні (за посередництвом польського консула). Окрім цього, у довіднику в подробицях описано як отримати польське громадянство через Президента.