Перелік законних підстав для скасування карти постійного перебування

У цій статті ми перерахуємо виключний перелік законних підстав для скасування карти постійного перебування (Karta Stałego Pobytu).

Серед іноземців існують міфи що дозвіл на постійне перебування в Польщі неможливо втратити і він зберігатиметься за людиною впродовж усього життя. Отож, згідно частини 1 статті 199 Закону про іноземців, дозвіл на постійне перебування іноземця в Польщі скасовується якщо:

  1. цього вимагають міркування обороноздатності, державної безпеки або охорони безпеки і публічного порядку Польщі;
  2. Цього вимагають державні інтереси Польщі;
  3. Під час провадження у справі про надання цього типу дозволу іноземець:                                                         а) вказав неправдиві особисті дані, або фальшиву інформацію або ж долучив документи що містять такі дані чи інформацію, або ж                                                                                                                                          б) признався до брехні або приховав правду, або підробив чи переробив документ з метою його використання як оригінального, або використав такий документ як оригінальний;
  4.  іноземця було засудженно вироком польського суду (що набрав законної сили) щонайменше на 3 роки позбавлення волі;
  5. іноземець покинув територію Польщі на період що перевищує 6 років

Одночасно згідно частини 2 статті 199 Закону про іноземців:

  1. ) Іноземцеві, котрий отримав дозвіл на постійне перебування на основі польського походження, такий дозвіл скасовують виключно в випадках перелічених у пунктах 1, 3 та 5 вищезгаданої статті;
  2. ) Іноземцеві, якому було надано притулок (azyl) на території Польщі, скасовують дозвіл на постіне перебування у випадку позбавлення останнього права до притулку на території Польщі.

У свою чергу, частина 3 статті 199 Закону про іноземців зазначає, що якщо дозвіл на постіне перебування був отриманий іноземцем на підставі перебування у шлюбі з громадянином (громадянкою) Польщі, то такий дозвіл може бути скасований, якщо іноземець розвівся на протязі 2 років від дня отримання дозволу на постйне перебування.

Також слід пам’ятати, що відповідно до статті 200 Закону про іноземців, дозвіл на постійне перебування втрачає свою законну силу з днем:

  1. ) отримання іноземцем дозволу на перебування довготермінового резидента ЄС, або
  2. ) отримання іноземцем польського громадянства.

 

 

Наші контакти

LEGAL CONSULTING

ul. Kościelna 3

63-600 Kępno

Polska

Lcdunaj@gmail.com
tel:+48 603 993 051

Для самостійної підготовки і подачі документів на карту постійного перебування рекомендуємо використовувати Наш Юридичний порадник “Карта постійного перебування в Польщі”, де детально описані процедури отримання карти постійного передування, особами польського походження та власниками Карт поляка, розміщено україномовні-покрокові інструкції, поради, а також зразки правильно заповнених бланків усіх необхідних документів по справі.

 

Для грамотної підготовки документів в справі отримання чи визнання польського громадянства, пропонуємо користатися нашим “Довідником для отримання польського громадянства” (ISBN 978-966-07-3233-9), за допомогою якого Ви  без сторонньої допомоги зможете отримати польське громадянство, зекономивши на послугах адвокатів та не завжди компетентних і порядних посередників. Також з довідника зможуть скористатися Ваші рідні та знайомі. Купуючи книгу Ви інвестуєте в своє майбутнє та майбутнє своїх дітей.

Стаття була корисною? – тоді поширюй її серед своїх друзів.

Копіювання і передрук інформації, що розміщена на сайті Polonia-Consulting, без згоди адміністрації суворо заборонено!