9 підстав для винесення рішення про відмову у в’їзді до Польщі.

www.polonia-consulting.com.ua

З початком “Безвізу”, а також після удосконаленням бази даних SIS до ІІ версії програми, значно почастішали випадки винесення польськими прикордонниками рішень про відмову іноземцям у в’їзді до Польщі.  При винесенні таких рішень, у закордонний паспорт іноземця ставиться печатка із зазначенням літери, котра в свою чергу розшифровує причину такої відмови. Також іноземцеві видають рішення про відмову у в’їзді.

Нижче ми розшифруємо, значення кожної літери, яка вписується до паспорту іноземця.

A – Іноземець не має дійсного документу або документів, котрі дозволяють перетинати кордон з ЄС (закордонного паспорту, карти побиту, карти малого прикордонного руху (MRG))

B – У іноземця виявили фальшивий, підроблений або перероблений документ подорожі (наприклад закордонний паспорт)

C – Іноземець не має дійсної візи або документу, що вповноважує на легальне перебування в Польщі (віза, карта перебування, біометричний паспорт, карта МПР, печатки в закордонному паспорті, що підтверджує подачу документів на карту перебування)

D –  У іноземця виявили фальшиву, підроблену або перероблену візу або документ, що дозволяє перебувати в Польщі (карту побиту, печатку в закордонному паспорті, що начебто підтверджує подачу документів на карту перебування)

E – У іноземця відсутній документ або документи, що підтверджують мету та умови перебування в Польщі (запрошення на роботу, якщо в’їзд відбувається по робочій візі; відсутність гостьового запрошення, якщо в’їзд відбувається з метою відвідин близьких осіб; відсутність страхування; відсутність заброньованого ночлігу для туристів та інші)

F – Іноземець використав дозволених 90 днів перебування на території ЄС, впродовж останніх 180 днів

G – Іноземець не володіє достатньою сумою грошей (мінімум 300 злотих на перші 3 дні перебування), необхідною для перебування на території ЄС впродовж запланованої поїздки (починаючи від 4 дня слід мати додатково по 75 злотих на кожен день перебування), або ж не володіє достатньою сумою грошей необхідною для повернення до держави свого походження

H – Іноземець є особою, щодо якої внесено запис з метою відмови у в’їзді:

I – Іноземець вважається особою, котра становить загрозу для публічного порядку, внутрішньої безпеки, громадському здоров’ю або міжнародним стосункам однієї або кількох держав учасниць ЄС.

Рішення про відмову у в’їзді можна оскаржити до Головного Коменданта Прикордонної Служби Польщі, на протязі 14 днів за посередництвом Коменданта, котрий виніс оскаржуване рішення.

Досить часто іноземці отримують рішення про відмову у в’їзді до Польщі з причин фігурування їх персональних даних в Шенгенській Інформаційній Системі/ System Informacyjny Schengen (SIS) або ж Списку іноземців, чиє перебування є небажаним на території Польщі/Wykaz cudzoziemców, których pobyt na terytorium Polski jest niepożądany. В більшості випадків, іноземцю не вказують безпосередньої причини  відмови. Як правило, польські прикордонники “скупо” пояснюють, що дані іноземця  були занесені до одного з вищевказаних реєстрів.

Наше бюро допоможе отримати вичерпну інформацію (офіційну довідку) на тему перетворення Твоїх особистих даних, в Шенгенській Інформаційній Системі, або в  Візовій Інформаційній Системі, або в  Списку іноземців, чиє перебування є небажаним на території Польщі. Зазвичай, адміністратор даних видає нам вимагану довідку, на протязі 30 днів. Також з нашою допомогою можете оскаржити таке рішення до органу вищого рівня.

===============================================================================

Nasze biuro pomoże Ci uzyskać wyczerpujące informacje (zaświadczenie) na temat Twoich danych, które są przetwarzane w zbiorach SIS, VIS oraz Wykazie cudzoziemców, których pobyt na terytorium Polski jest niepożądany. Zazwyczaj administrator danych udziela nam żądanych informacji w terminie 30 dni. Także pomożemy Ci napisać odwołanie do Komendanta Głównego  SG Rzeczypospolitej Polskiej.

Legal Consulting                                                                                                                                                           ul. Kościelna 3 (II piętro), 63-600 Kępno
województwo wielkopolskie
Polska

e-mail:  Lcdunaj@gmail.com  , polonia-cosulting@ukr.net

tel:+48 603 993 051,  +48 537 132 312

 

Стаття була корисною? – тоді поширюй її серед своїх друзів 

Копіювання і передрук інформації, що розміщена на сайті Polonia-Consulting, без згоди адміністрації суворо заборонено!