Як отримати польське громадянство через Воєводу?

polonia-consulting.com.ua

Визнання польським громадянином 

Статтею 30 Закону про польське громадянство передбачено 7 підстав для визнання іноземця громадянином Польщі. Згідно цієї статті іноземець може бути визнаний Воєводою польським громадянином, якщо:

  1. перебуває безперервно на території Польщі принаймні 3 роки на підставі дозволу на постійне перебування або дозволу на перебування довготермінового резидента Європейського Союзу на правах постійного перебування, який має в Польщі стабільне і регулярне джерело доходу та законні права на займане житлове приміщення (оренда, власність тощо);
  2. перебуває безперервно на території Польщі принаймні 2 роки на підставі дозволу на постійне перебування або дозволу на перебування довготермінового резидента ЄС, який протягом 3 років перебуває у шлюбі з громадянином/громадянкою Польщі або не має ніякого громадянства;
  3. перебуває безперервно на території принаймні 2 роки на підставі дозволу на постійне проживання, який отримав у зв’язку з отриманням статусу біженця в Польщі;
  4. неповнолітній іноземець перебуває в Польщі на підставі дозволу на постійне перебування або дозволу на перебування довготермінового резидента Європейського Союзу, за умови що один з його батьків є громадянином Польщі, а другий з батьків не має польського громадянства проте дав згоду на визнання своєї дитини громадянином Польщі;
  5. неповнолітній іноземець, одному з батьків якого відновлено польське громадянство, якщо неповнолітній іноземець перебуває в Польщі на підставі дозволу на постійне перебування або дозволу на перебування довготермінового резидента Європейського Союзу, а другий з батьків, який не має польського громадянства, дав свою згоду на визнання дитини громадянином Польщі;
  6. перебуває безперервно і легально на території Польщі принаймні 10 років, який відповідає таким умовам:

– отримав дозвіл на постійне перебування або дозвіл на перебування довготермінового резидента ЄС,

– має в Польщі стабільне і регулярне джерело доходу та законні права на займане житлове приміщення;

  1. іноземець, що перебуває безперервно на території Польщі принаймні 1 рік на підставі дозволу на постійне перебування, яке отримав у зв’язку з польським походженням або отриманою Картою поляка.

Згідно Закону про польське громадянство, для того щоб бути визнаним польським громадянином, іноземець зобов’язаний знати польську мову. Його знання має бути підтверджено Державним сертифікатом про знання польської мови як іноземної, що видається Державною комісією з сертифікації знання польської мови як іноземної (Państwowа Komisja Poświadczania Znajomości Języka Polskiego Jako Obcego) або ж документом що підтверджує закінчення польської школи чи ВУЗу з польською мовою викладання. В даний час, щоб отримати Державний сертифікат потрібно скласти іспит мінімум на базовому комунікативному рівні (рівень B1). Без документу, що підтверджує занння польської мови, справа буде залишена Воєводою без розгляду.

Процедура визнання громадянином Польщі розпочинається за заявою зацікавленої особи. Заява про визнання польським громадянином подається воєводі за місцем фактичного проживання іноземця тобто місцем, в якому зосереджені основні життєві інтереси іноземця в Польщі (навчання, робота, сім’я…).

Гербовий збір за розгляд справи про визнання польським громадянином складає 219 злотих.

Рішення у даній категорії справ повинно бути винесене не пізніше, ніж на протязі 1 місяця, при умові, що справа не вимагає доповнення додатковими документами. У особливо складних випадках рішення повинно бути прийняте протягом двох місяців. З нашої практики можемо зробити висновок, що розгляд таких справ  зазвичай триває до 2 місяців і закінчується позитивно.

 

Нагадаємо, що згідно офіційних даних Управління в Справах Іноземців Польщі, впродовж 2017 року польське громадянство отримали 2415 громадян України.

 

Нижче зображено Рішення Воєводи про визнання польським громадянином. Клієнт отримав громадянство  в жовтні 2017 року за нашим юридичним супроводом. Розгляд справи тривав 1 місяць і 10 днів.

www.polonia-consulting.com.ua

 

Фото папки, в якій Воєвода вручає рішення про визнання польським громадянином

У нас Ви можете замовити консультацію або комплексне оформлення документів у Вашій справі про визнання громадянином Польщі. Наші контакти:

LEGAL CONSULTING

ul. Kościelna 3 (II piętro)

63-600 Kępno

woj. wielkopolskie

Polska

Lcdunaj@gmail.com
tel:+48 603 993 051 (є viber)

Ми застерігаємо від користування послугами посередників, котрі пропонують “купити” або “виготовити” громадянство Польщі або інших держав ЄС, оскільки громадянство можна зробити лише самостіно та виключно при наявності Законних підстав. Ось за цим посиланням можете прочитати до яких наслідків приводить “купівля” громадянства ЄС. Будьте обачними, не дайте себе обманути!

Стаття була корисною? – тоді поширюй її серед своїх друзів.

Для грамотної підготовки комплекту документів в справі отримання чи визнання польського громадянства, пропонуємо користатися нашим “Довідником для отримання польського громадянства” (ISBN 978-966-07-3233-9), за допомогою, якого Ви  без сторонньої допомоги зможете отримати польське громадянство, зекономивши на послугах адвокатів та незавжди компетентних і порядних посередників. Також з довідника зможуть скористатися Ваші рідні та знайомі. Купуючи книгу, Ви інвестуєте в своє майбутнє та майбутнє своїх дітей.

Копіювання і передрук інформації, що розміщена на сайті Polonia-Consulting, без згоди адміністрації суворо заборонено!

©  Wszystkie prawa zastrzeżone POLONIA – CONSULTING