5 переваг Karty Stałego Pobytu отриманої на основі польського походження

Карта постійного перебування (Karta Stałego Pobytu) – це пластиковий документ, що посвідчує особу іноземця. Такий документ видається воєводою на підставі рішення про надання згоди на постійне перебування іноземця на території Польщі. Вищезгадане рішення є безтерміновим, проте сам пластиковий документ потрібно буде актуалізовувати раз на 10 років.

Основними перевагами Karty Stałego Pobytu для її власника є:

  1. можливість працювати в Польщі без відповідних дозволів на роботу (піврічних запрошень, запрошень на сезонну роботу, запрошень від Воєводи, дозволів Воєводи на перебування та працю).
  2. власники Karty Stałego Pobytu можуть зареєструвати та вести в Польщі одноособову господарську діяльність, при цьому можна надавати свої послуги та продавати товари по всій території ЄС.  Слід мати на увазі що в Польщі діє так звана “Конституція для Бізнесу“, згідно якої перші пів року діяльності новозареєстрованого підприємця звільняють від сплати обов’язкових соціальних внесків до ZUSu, окрім 319,94 злотих на т.з. świadczenie medyczne, після чого наступає пільговий 2-х річний період у сплаті таких внесків (сьогодні це 519 злотих 28 грош на місяць це так званий Малий ZUS).
  3. Kartа Stałego Pobytu дає право на безкоштовну освіту в державних вищих навчальних закладах  Польщі. Власники Карт постіного перебування, які були зараховані до польського вишу на денну форму навчання, можуть претендувати на різні типи стипендій, в тому числі і соціальну стипендію (розміри стипендій можуть сягати від 750 злотих навіть до 2500 злотих на місяць). Польський диплом та освіта дають величезну перспективу для працевлашування в ЄС та можливість виконувану роботу по спеціальності з відповідною європейською зарплатою
  4. через рік після отримання дозволу на постіне перебування на основі польського походження можна буде подаватися на визнання іноземця польським громадянином за спрощеною процедурою, тобто через Воєводу. Потрібно лише  рік прожити на території Польщі після отримання дозволу на поселення, а також виробити документ про знання польської мови на рівні B-1 (базовий комунікативний рівень). Процедура визнання громадянства триває від 1 до 2 місяців.
  5. можливість отримати польське громадянство через Президента, при цьому не вимагається мати документ про знання польської мови, а також не вимагається рік безперервно перебувати у Польщі. Розгляд справи безкоштовний та триває 6-36 місяців.
Слід мати на увазі, що пластиковий документ – Kartę Stałego Pobytu  слід буде повернути Воєводі відразу після того, як власник отримає польське громадянство.
Ми здійснюємо офіційний супровід справ іноземців
про надання дозволів на постійне перебування у Польщі.

Наші контакти:

Legal Consulting

ul. Kościelna 3 (II piętro),

63-600 Kępno

Polska

kontakt.polonia.consulting@gmail.com

lcdunaj@gmail.com
tel:+48 603 993 051

 

Також рекомендуємо ознайомитися з нашими довідниками:

1) Довідник “Усе про карту поляка. Зміни 2018” – для тих хто готується отримати Карту поляка;
2) Юридичний порадник “Карта постійного перебування в Польщі” – для власників Карт поляка та осіб польського походження,  що бажають поселитися в Польщі та отримати Kartu Stałego Pobytu;
3) “Довідник для отримання польського громадянства” – для власників Карт поляка, які хочуть отримати польське громадянство за спрощеною процедурою (через Воєводу), а також для тих хто хоче отримати польське громадянство перебуваючи на Україні (за посередництвом польського консула). Окрім цього, у довіднику в подробицях описано як отримати польське громадянство через Президента.

Стаття була корисною? – тоді поширюй її серед своїх друзів.

 Копіювання і передрук інформації, що розміщена на сайті Polonia-Consulting, без згоди адміністрації

©  Wszystkie prawa zastrzeżone POLONIA – CONSULTING