Відповідальність за підроблення документів на Карту поляка

34-літньому громадянину Білорусі Дімітри М. загрожує 5 років позбавлення волі, за те що він подав до Підляського Воєводського Управління підроблені документи про його польське походження. Під час подання документів про визнання Карти поляка, Дімітри М. використав власне свідоцтво про народження в якому було підроблено запис про “польську” національність його матері. Слідством було встановлено, що з вищевказаного свідоцтва було стерто 6 букв і поверх них були дописані інші. Обвинувачений не признався до вини, а тому прокуратура міста Бялисток передала матеріали кримінальної справи на розгляд місцевого суду. Як наголошує прокурор Бялегостоку – пан Wojciech Zalesko,  в підпорядкованій йому прокуратурі сьогодні ведеться слідство в кільканадцяти справах про підроблення документів на Карту поляка, а в минулому 2018 році  – прокуратура Бялегостоку передала до суду кількадесятків таких справ.

Відповідальність за підроблення документів передбачена статтею 270 Кримінального Кодексу Республіки Польщі.

Art. 270 kodeksu karnego

§ 1. Kto, w celu użycia za autentyczny, podrabia lub przerabia dokument lub takiego dokumentu jako autentycznego używa, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto wypełnia blankiet, zaopatrzony cudzym podpisem, niezgodnie z wolą podpisanego i na jego szkodę albo takiego dokumentu używa. § 2 a. W przypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 3. Kto czyni przygotowania do przestępstwa określonego w § 1, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.  

Нагадуємо, що станом на початок 2019 року лише громадяни Білорусі можуть отримати карту поляка перебуваючи на території Польщі, а усі інші категорії заявників можуть отримати їх виключно в Консульських установах Польщі (по місцю проживання іноземців за кордоном).

За матеріалами сайту: poranny.pl  

Ми застерігаємо Вас від користування послугами посередників, котрі пропонують “купити” або “виготовити” Kарту поляка, документи про польське походження чи довідку полонійної організації, оскільки Карту поляка можна отримати лише самостійно і виключно при наявності Законних підстав та наявності оригінальних документів про польське походження чи про активну участь на користь польських та полонійних товариств України. Сьогодні Консульства та Воєводські Управління посилено перевіряють документи на предмет оригінальності, і при виявленні факту підроблення чи переробки документів таку особу можуть внести до списку SIS, як заборонену до в’їзду на територію усіх держав Шенген-простору на термін до 5 років! Окрім цього,  справу передають на розгляд до правоохоронних органів, а тому будьте обачними та не дайте себе обманути шахраям!

Також читайте:  

Топ-9 питань на карту полка у січні 2019 року;

Переваги власників Карт поляка в світлі останніх змін польського законодавства;

5 кроків для отримання Карти поляка;

Фінансова допомога на поселення в Польщі власників Карт поляка;

Дозвіл на постійне перебування в Польщі на основі Карти поляка;

Чому не варто зволікати з отриманням Карти поляка;

Три способи отримати польське громадянство маючи Карту поляка;  

Довідник “Усе про Карту поляка. Зміни 2018”.

Стаття була корисною? – тоді поширюй її серед своїх друзів.

Копіювання і передрук інформації, що розміщена на сайті Polonia-Consulting, без згоди адміністрації суворо заборонено!

© ℗ Wszystkie prawa zastrzeżone POLONIA-CONSULTING