Надання польського громадянства Президентом Польщі

www.polonia-consulting.com.ua

Президент Польщі може надати польське громадянство кожному іноземцю, незалежно від того, наприклад, як довго він перебуває в Польщі. Сьогодні є лише одна вимогаіноземець котрий перебуває в Польщі повинен мати дійсну карту постійного, карту часового перебування, або ж Карту резидента довготермінового ЄС.

Заява про надання польського громадянства подається Президенту Республіки Польща за посередництвом Воєводи, за місцем проживання зацікавленої особи в Польщі.  Заява подається і підписується іноземцем особисто. Нотаріально завірений комплект документів також можна вислати поштою. Розгляд справи є безкоштовним.

Варто знати, що процедура надання громадянства Президентом може тривати від 9 місяців до 3 років, тому що в цьму випадку не застосовуються положення адміністративно-процесуального кодексу Республіки Польща. Це означає, що навіть якщо справа може бути вирішена на підставі доказів, поданих заявником, вона не буде розглянута негайно (наприклад так як у випадку процедури визнання громадянином Польщі). Особа, яка претендує на отримання громадянства повинна обгрунтувати свою заяву і повинна вказати важливу причину, чому саме їй повинно бути надано польське громадянство. Рішення Президента  не вимагає обгрунтування і не може бути оскаржене.

Нижче зображено Акт надання польського громадянства, котрий за нашим юридичним супроводом  отримав Клієнт наприкінці січня 2019 року. Документи подавалися за посередництвом Воєводи Великопольського, а розглядалася справа 18 місяців (для цього воєводства це середньо-статистичний термін). Основною причиною чому Клієнт прийняв рішення подавати документи до Президента, було небажання здавати державний екзамен з польської мови, тобто клієнт не мав Державного сертифікату про знання польської мови на рівні B-1. Цьому ж Клієнту у 2016 році ми оформили Дозвіл на постійне проживання в Польщі  на основі польського походження.

 

Нагадаємо, що згідно офіційних даних Управління в Справах Іноземців Польщі, впродовж 2017 року польське громадянство отримали 2415 громадян України.

 

Ми застерігаємо від користування послугами посередників, котрі пропонують “купити” або “виготовити” громадянство Польщі або інших держав ЄС, оскільки громадянство можна зробити лише самостіно та виключно при наявності Законних підстав. Ось за цим посиланням можете прочитати до яких наслідків приводить “купівля” громадянства ЄС. Будьте обачними не дайте себе обманути!

 

З повагою,

Василь Анатолійович Дунай

Legal Consulting

ul. Cedrowa 8

63-600 Kępno

województwo wielkopolskie

Lcdunaj@gmail.com
tel:+48 603 993 051 (є viber)

 

Стаття була корисною? – тоді поширюй її серед своїх друзів.

Для грамотної підготовки документів в справі отримання чи визнання польського громадянства, пропонуємо користатися нашим “Довідником для отримання польського громадянства” (ISBN 978-966-07-3233-9), за допомогою якого Ви  без сторонньої допомоги зможете отримати польське громадянство, зекономивши на послугах адвокатів та не завжди компетентних і порядних посередників. Також з довідника зможуть скористатися Ваші рідні та знайомі. Купуючи книгу Ви інвестуєте в своє майбутнє та майбутнє своїх дітей.

Копіювання і передрук інформації, що розміщена на сайті Polonia-Consulting, без згоди адміністрації суворо заборонено!